Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Sajnos Tapolca városába és a környező településekre is kezdenek begyűrűzni az erőszakos bűncselekmények.

Közbiztonság javítása érdekében feloszlatnánk a nem túl meggyőzően működő polgárőrséget. Helyette felállítanánk egy Tapolca, és Tapolca kistérségéhez tartozó, végzett biztonsági őr munkanélküliekből, egy saját vagyonvédelmi szervezetet, csendőrséget (továbbiakban csendőrség), amit a város saját pénzből és Tapolcai telephellyel rendelkező, közbiztonság céljára adakozni óhajtó vállalkozók segítségével létezne. . Csendőrség, a város alkalmazottai lennének. Ezzel a rendőrség munkáját segítenénk, akik több időt tudnának a környező településeken lenni.

 

Csendőrség feladata lenne, a város tulajdonában lévő épületek 24 órás védelme, amiben beleszámítana a portai feladatok is.

 

Továbbá a városban gyalogos járőr szolgálatot teljesítenének az esti és éjszakai órákban, a közbiztonság területén elhirdet területeken, a belvárosban és a turisták által látogatott helyeken. Külön megerősített szolgálat lenne hétvégén, a fiatalok által látogatott szórakozó helyek környékén, és a biztonságos hazaérkezésük miatt a főbb útvonalakon. Csendőrség által védett útvonalak fel lenne tüntetve Tapolca város térképén, idegen nyelven is. Főbb útvonótól kieső utcákba, a biztonságos haza érkezés miatt, kíséretet biztosítanának az azt igénylők számára.

 

Városban további térfigyelő kamerákat helyeznénk ki, és ennek az ellenőrzését az esti órákban átvenné a rendőrségtől a csendőrség.

 

Mivel a csendőrség nem tudja és nem veheti át a rendőrség feladatát, ezért szoros együttműködés lenne e két szervezet közt. Tapolcai csendőr járőr mindig alá lenne rendelve, az épp szolgáltatott teljesítő rendőr ügyeletes tisztnek, akivel állandó rádió kapcsolatban lenne szolgálati idejük alatt. Állandó rádió kapcsolat lenne még az összes járőr közt is, az esetleges segítség kérés miatt.

 

Mivel tudjuk a csendőrség működtetése sok pénzbe kerül, meg kell találni a megfelelő forrást a fenntartásához.

 

 

Megoldás:

 

A polgárőrség eddig is kapott támogatást. Ezt ezután a csendőrség kapná.

Mivel a laktanyák őrzése is pénzbe kerül és ezt a feladatot most a csendőrség végezné el, így ez a pénz is itt maradna a saját szervezetünknél.

Eddig a laktanyákat a Palota-Véd őrizte 570ft/fő/óra. 9főt foglalkoztat.

Számoljunk:

570*3=1710*24=41,040ft/nap

41,040*30=1,231,200+ÁFA ennyibe kerül az őrzése a laktanyának.

Ezt az összeget is megkaphatná a csendőrség.

Létrehozni egy kell hozni egy közhasznú alapítványt, melyet minden békeszerető polgár támogathatna.

Mivel vállalkozás szinten működhetne a csendőrség pályázhatna különböző Tapolcán található intézmények őrzésére pl: kórház.

 

 

 

Így szinte önellátó tudna leni a szervezet és erősítenénk a közbiztonságunkat. És ha csak egy embert tudtunk megvédeni már akkor is megérte.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hunnia

(Vadembör, 2009.02.18 11:40)

Gondolom úgy értették, 570*3=1710 és az szorozva még huszonnéggyel. Nekem így is egyértelmű volt attól függetlenül, hogy matematikailag helyes e.

Jó, de...

(Zerind, 2009.02.17 22:07)

Szebb jövőt!
Tetszik ez az egész, de elég sok helyesírási hiba van benne. Ezt jó szándékkal mondom, nem piszkálódni akarok!!!!! Ha valaki megnézi, nem veszi annyira komolyan, mintha egy teljesen hibamentes szöveg lenne.
A végén a számolásban pedig nem jó az, hogy 570*3=1710*24, mert 570*3=1710, és ez nem egyenlő 1710*24-gyel.