Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Családoknak!

 


Tapolca város lakossága 6 év alatt 1000 fő-vel csökkent. Ezt meg kell állítani. Meg kell szüntetni a létbizonytalanságot. Ezért legfőképpen olyan intézkedéseket kell hozni, amelyek LEGALÁBB MEGÁLLÍTJÁK ezt a tendenciát. Munkahelyeket kell létrehozni, bölcsődét kell bővíteni, a fiatalokat családvállalását támogatni kell. PL. Oly módon, azok a párok akit Tapolcán gyermeket vállalnak és itt születik,(azaz csak születhetett volna mert szülészetünket bezárták) Az önkormányzat nyisson számlát a gyermek nevére. Helyezzen el rajta születésekor 100 000 Ft.-ot és minden hónapban még további 1000 ft-ot. Ha a gyermek, elérte a 18 éves kort és Tapolcán járt óvodába és általános iskolába és azt tisztességgel elvégezte. Továbbá  kitanult egy  szakmát akkor 18 éves korában, megkapja az addig összegyűlt pénzt. 
Egyéb okok miatt, ha elköltöznének a városból a pénzt időarányosan kifízethető lenne, de a fent említett feltételek teljesítésével.

Növelni kell az önkormányzati lakások számát. .A fiataloknak és az arra rászorulóknak lakást kell biztosítani benne. A feltételrendszer  hasonlóan működne minta a fecskelakásoknál.

Erre a célra a volt honvédségi területeken vannak olyan épületek a melyek megfelelnének.
Állami és uniós pályázatok segítségével pedig átlehetne alakítani.

A lakosság összetétele:

55-70 éves korig 4000

30-55 éves korig 6000

0-30 éves korig 5500

 

Tehát a város kiöredő félben van.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.